Szabadulj meg a zavaró mitesszerektől!

2024. május 20.

A homlok, az orr, az áll és az orcák környékén megjelenő, bőrünk szépségét fenyegető mitesszerek sokaknak okoznak fejfájást, és keresik rá hasztalan a megoldást. Ha Téged is zavar ez a bőrprobléma, tarts velünk, mutatjuk a megoldást!

Hiába gyakori, sokakat érintő bőrtünet a mitesszer, nem jó érzés a tükörbe nézve szembesülni vele. Ahhoz, hogy hatékonyan tudd kezelni, érdemes tisztázni, mi okozza, illetve hogyan csökkenthető, szüntethető meg. Ebben a cikkben minden kérdésre választ kapsz, és azt is megtudhatod, milyen kozmetikumok lehetnek hatásosak ellene, továbbá mi a szerepe a MediNatural hámlasztóinak az ellenük indított harcban. 

Hogy keletkeznek a zavaró pöttyök a bőrön?

A bőrünk, pontosabban a szőrtüszőkben található mirigyek faggyút termelnek, amely a bőr felszínére jutva védelmet és hidratációt biztosít a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünknek. Egészséges működés esetén a folyamatosan termelődő faggyút a verejtékkel együtt a szőrszálaknak helyet adó, szabad szemmel alig látható nyílások, a pórusok vezetik a felszínre.

Ha a bőr működésében zavar támad, és a kelleténél több faggyú termelődik, az elhalt bőrsejtekkel keveredve megkeményedhet, így megrekedhet a pórusokban, létrehozva jellemzően a T-zónában a szemmel is látható bosszantó mitesszereket. A köznyelvben mitesszerként ismert fekete pöttyök a pórus nyílásában az oxidációval nyerik el színüket. Eltávolításuk a bőr felpuhítása után viszonylag könnyű. Makacsabbnak bizonyulnak a dudorként megjelenő fehér mitesszerek, amelyeket zárt komedónak neveznek a szakemberek, és kivezetőnyílás hiányában nehezen eltávolíthatóak.

Mi okozza a mitesszereket, és mit tehetünk ellenük?

A túlzott faggyútermelés létrejöhet hormonális változások hatására, de oka lehet az egészségtelen életmód, a helytelen táplálkozás, az alacsony folyadékbevitel, valamint anyagcsere-problémák, a túlzott stressz, de hozzájárulhat a nem megfelelő összetételű kozmetikumok használata is.

A mitesszerképződés gyakran együtt jár egy másik bőrtünettel, a tág pórusokkal, azonban nem előidézője annak, ugyanúgy a túlzott faggyútermelés okozza. 

A zavaró fekete pöttyök és apró fehér dudorok száma az életkor előrehaladtával, a faggyútermelés lassulásával csökkenhet, de vannak, akiket egész életük során kínoz. Ha Te is érintett vagy, ne várd meg, hogy magától rendeződjön, tegyél ellene! De ne nyomkodással, bőrradírozással akarj megszabadulni tőlük, hanem megfelelő kozmetikumokkal és bőrápolási rutin kialakításával.

Hatékony kozmetikumok

Olyan kozmetikumokat válassz, amelyek kíméletesek, de alaposak, és hatóanyagaik révén szabályozzák a faggyúmirigyek működését, hidratálják, puhítják az arcbőrt, így a faggyú könnyebben távozhat a pórusokból. A bőrradírok helyett alkalmazz enyhe kémiai, gyümölcssavas hámlásztókat, amelyek segítik az elhalt hámsejtek leválását, a bőr megújítását. 

A megfelelő rutin követésével és az optimális hatóanyagok használatával látványos eredményeket érhetsz el, búcsút inthetsz a mitesszereknek.

Ajánló

Szokatlan játékszámok a futballban

A futballban bizonyos hagyományok vannak a játékosok szerepköréhez kapcsolódó játékszámok kiválasztásában. Néhány futballista azonban úgy döntött,...

bővebben