Zöldborsófőzelék — egyenesen a kert zsenge növényeiből!

2024. május 30.

Mivel a blogunk neve a Borsó nevet viseli, kötelességünknek érezzük, hogy foglalkozzunk ezzel a finom, egészséges zöldséggel!

Próbáld ki ezt az egészséges zöldborsófőzelék receptet!

Hozzávalók (2 adag):

  • 0,5 kg fagyasztott zöldborsó
  • 150 ml víz
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 75 ml tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • só, bors
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A borsót egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc alatt teljesen simára pürésítjük.

Az így kapott zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük.

A recept egy mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged az egészséges életmóddal kapcsolatban, olvasd el a zöldborsó egészségügyi hatásait is.

Ajánló