Mi lehet tökéletes nőnapi ajándék?

2024. július 10.

A karácsonyi őrület elmúltával nem igazán marad idő fellélegezni, februárban a Valentin-nap, március elején pedig a nőnap okoz sokaknak fejtörést, hogy mit is adjanak nőismerőseiknek a személyes és az üzleti kapcsolataikban.

Bár a nőnap kapott némi negatív felhangot, hiszen kötelező ünneppé vált, mára ez már csak egy nagyszerű nap arra, hogy a férfiak megemlékezzenek a másik nem képviselőiről. Az ünnep szokásos ajándéka a virág, de sokan kedveskednek csokoládéval vagy más finomságokkal is, ahogyan a kreatív ötleteknek is se szeri, se száma. 

Viszont mielőtt leemelünk valamit a polcról, érdemes átgondolni, kinek szánjuk. A Bellio változatos nőnapi ajándékcsomagokat kínál, amelyek méltó figyelmességek lehetnek mind a személyes, mind az üzleti kapcsolatokban. 

Miről szól a nők nemzetközi napja?

1917-ben jelölték ki március 8-át a női egyenjogúság és a női jogok napjának, és mára már az ENSZ is hivatalos ünnepként tartja számon. Munkásmozgalmi eredete miatt sokáig negatív megítélés alá esett, pedig előzménye egy 1857-es, gyári munkásnők által kezdeményezett, a béregyenlőségért és a munkaidő csökkentéséért folytatott sztrájk volt. Ma ez a nap a nők ellen elkövetett mindennemű erőszak formái elleni tiltakozás napja. 

De a hivatalos jelentőségen túl a nőnapot a személyes kapcsolatokban is nagy becsben tartják a férfiak, és köszöntik a családi, baráti és munkahelyi kapcsolatokban ismert hölgyeket. Ha Te is az ünneplők közé tartozol, bizonyára szívesen fogadod ajándékötleteinket.

Mit válassz az utolsó pillanatban?

A személyes ünnepeken, születés- és névnapokon is gyakran futunk ki az időből, de nincs ez másként a nőnapon sem, sokszor csak aznap reggel szembesülünk vele. De nem kell kapkodni, hiszen egy virágajándékot bármikor beszerezhetünk, sőt még házhozszállítással is megrendelhetjük. 

A csokoládék, bonbonok és más desszertfélék is nagyszerűek lehetnek, a legtöbb nő rajong az édes falatokért, de egy gourmet ajándékcsomaggal sem lőhetünk mellé. Ezek között találunk női összeállításokat, amelyek feminin italokat, csokoládékat, kávé- és teaválogatásokat és egyéb ínyencségeket tartalmaznak. 

Ha pedig a tárgyi meglepetések helyett élményt adnánk, arra is van mód, akár az utolsó pillanatban is. Igaz, ehhez ismerni kell a megajándékozni kívánt hölgy ízlését, preferenciáit, különben borítékolt a csalódás. Éppen ezért ez a közeli kapcsolatokban működhet igazán, hacsak nem a munkahelyi női kollektíva számára szerzünk meglepetést egy közös, csapatösszekovácsoló élménnyel. 

Ünnepeld méltón!

Ha szeretnéd méltón ünnepelni a nemzetközi nőnapot, figyelj oda a választásnál, vedd figyelembe az érintett hölgyhöz fűződő kapcsolatodat, az érdeklődését, a kedvteléseit! Ne a mennyiségre, hanem a minőségre helyezd a hangsúlyt, és olcsó kacatok helyett minőségi holmikat ajándékozz neki! 

Amennyiben a kolléganőknek szánod, célszerű egyforma figyelmességet választani, ezzel nemcsak a saját dolgodat könnyíted meg, hanem a rosszindulatú pletykáknak, sértődéseknek is elejét veheted.

Ajánló

Szokatlan játékszámok a futballban

A futballban bizonyos hagyományok vannak a játékosok szerepköréhez kapcsolódó játékszámok kiválasztásában. Néhány futballista azonban úgy döntött,...

bővebben