Ajándékötetek az erdők-mezők vad gyermekeinek

2024. június 07.

Legjobb cimborád folyton a kék jelet járva tölti a hétvégéit? Párod szívesebben alszik függőágyban az erdőben, mint otthon? Testvéred minden nyári vakációján körbetekeri az országot? Összeszedtünk néhány ajándékötletet, amivel meglepheted túrafüggő, vadkempingező szeretteidet.

A kezdő természetjáró és a rutinos hegyi medve számára is mindig akad valami apróság, aminek nagy hasznát veszi, és ha éppen nem avatott be abba, mi a szíve vágya, vagy éppenséggel szeretnéd meglepni egy hasznos ajándékkal, akkor most kisegítünk néhány javaslattal. Nem árt persze egy kis nyomozás, hogy van-e már a felsoroltak közül bármi a hátizsájában, de még ha mellényúlsz is, nálunk nem probléma: blokkal vagy sportközösségi kártyával egy évig visszaadjuk az árát. 🙂 

Fejlámpa

A fejlámpa minden túrázónak hasznos, akik kint töltik az éjszakát, mindenképp visznek magukkal, ám akkor se keseredj, ha már van ilyen a pakkban: két olyan terméket is figyelmedbe ajánlunk, ami kiemelkedik a piacon elérhető lámpák hosszú sorából. A Trek 900-as a legkedveltebb modellünk, rengeteg funkciója mellett (több fokozatban világít, vörös fénye is van, gyerekzáras, stb) a legnagyobb erőssége a variálható energiaforrás. Van egy mini usb-ről tölthető akkumlátora és egy hagyományos elemmel működő is. Hosszú túrák során nem kell aggódni a lemerüléstől, egyszerűen cserélheted a belsejét. A másik kiváló termékünket az ultralight túrázás kedvelőinek ajánljuk: a Forclaz Bivouac 500 mindössze 45g-ot nyom! 

Háziállat

Nos, ez egy igazán nagyszerű, ugyanakkor komoly felelősséggel járó ajándék.

Akkor érdemes ezt az opciót választani, ha az illető már kifejezte szándékát az álattartást illetően, vagy ha egy fiatalabb családtagunkról (pl.: gyermekünk) van szó.

A legjobb benne az, hogy akár kicsiben is ellehet kezdeni: kezdetben például egy halacskával, egy gyíkkal vagy egy csigával, amiket akár az ajándékozás után szabadon is lehet engedni a kertben vagy a kerti tóban.

Növények

Mi mást adhatnák egy természetet kedvelő embernek, mint magát a természetet?

Itt is érdemes olyan növényt választani, amire kifejezett igénye van, de a növényekkel sokkal nehezebb mellélőni, mint az előbb említett állatokkal.

Alu kulacs

Kulacs mindenkinek kell. Bár az elején még többnyire palackos vizeket zsuppolunk a táskáinkba, eljön az idő, amikor szépen-lassan átállunk a fém edényekre. Hogy miért fémre? Az ivózsákok ugyan nagyon helytakarékosak és időben is gyorsabb kezelni őket (csak megszívod a csövet, nem kell táskában kotorni), de amikor második-harmadik napja vagy úton, hiába cserélgeted a tartalmát mindig friss forrásvízzel, valahogy olyan kellemetlen íze lesz. Otthon, citromos vízzel  természetesen tiszítítható és egynapos túrákhoz, hosszú terepfutáshoz ezek kiváló termékek, ám a többnapos, sokszor meleg időben való túrázás során a víz fém palackból marad a legízletesebb. Ha még nincs a párodnak/cimborádnak/testvérednek fém kulacsa, ennek biztos jó hasznát veszi, ha pedig már van – nos, az sem baj, több napos túrára legalább 3-4 liter vizet pakol az ember, ki fogja használni a második butellát is 🙂 És ne aggódj, minden alumínium kulacsunk bevonatos, nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag!

Kispárna

Attól függően, hogy mennyire nyakfájós a szeretett személy, több lehetőséged van a számára. A Comfort párnánk kimondottan puha és nagyjából egy kulacs méretére tudjuk összenyomni. Ha igazán nyakfájós a célszemély, akkor neki találták ki a memóriahabos párnánkat, bár súlya és csomagmérete ennek a legnagyobb, megéri a plusz helyet és terhet a kényelmes alvásért! Ám az ultralight túrázás kedvelői sem maradnak nálunk párna nélkül, a felfújható trekking párnánk alig 170g-ot nyom és alig nagyobb egy szendvicsnél. A kialakításának hála nagyon kényelmes és puha, az egyik legnépszerűbb modellünk.

Függőágy

Ez picit ingoványosabb terep, és utánajárás szükséges hozzá: általában aki a függőágyas bivakolást választja, annak már van függőágya. Ha tudunk róla, hogy szüksége van egy kompakt, pici verzióra, vagy még csak kacérkodik a sátor nélküli táborozás gondolatával, akkor számára ideális ajándék lehet a függőágyunk. Eggyel komolyabb játékosoknak, illetve mindazoknak, akik extra szúnyogos helyeken alszanak kiváló meglepetés lehet a rovarhálóval ellátott Tropic 900

Gázégő

Szintén utánajárást igénylő tétel, ám simán előfordulhat, hogy bár van már valamilyen főzőfeje az ajándékozottnak, azzal nincs teljesen megelégedve. Megéri hát kicsit nézelődni a kínálatunkban. Példának okáért, ha ultralight irányban keresgélünk, akkor a Trek 500 a 85g-os tömegével és (női) tenyérben elférő méretével ideális választás. Ha nagyon vad kempingezéshez szükséges az égő, ahol se asztal, se pad, és barátunk/párunk/testvérünk panaszkodott, hogy bizonytalanul imbolyog a fazeka, akkor a Trek 900-as égőnek nagyon fog örülni. Mindkét termék piezzós (szikravetős), és ez a nagyobbik kivitel is csupán 170g. Kicsit más megközelítés, ám üdítő újdonság a polcainkon a fatüzelésű kályha. Nem annyira a sok napos hátizsákos túrázáshoz, mint inkább hosszabb távú kempingezéshez praktikus: nem igényel gázpalackot, a környezetünkben szedett gallyakkal kiválóan működik.

Az örök jolly joker: ajándékkártya

Ha nem szeretnénk pénzt adni, viszont nagyon elbizonytalanodtunk, akkor még mindig választhatjuk az örök klasszikust, és 2000-től 50000 forintig fel tudunk tölteni egy ajándékkártyát, akár online is! Ezzel két évig vásárolhat a szerettünk, akár a webáruházban is. 

Ajánló