Karfiol fasírt — egyenesen a kertből!

2024. április 04.

Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Gergely Noémi, dietetikus állította össze ezt az egészséges receptet.

Hozzávalók (2 adag):

  • 10 dkg karfiol (lehet mirelit is)
  • 4 dkg szikkadt kenyér
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.

A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.

A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, olvasd tovább a blogot!

Ajánló