Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Gergely Noémi, dietetikus állította össze ezt az egészséges receptet.
Hozzávalók (2 adag):
- 10 dkg karfiol (lehet mirelit is)
- 4 dkg szikkadt kenyér
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- fél kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.
A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.
A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott.
Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, olvasd tovább a blogot!